Piękna, mięciutka i aromatyczna babka drożdżowa z
rodzynkami w rumie. Co roku gości na naszym świątecznym stole, bo jest po
prostu niezastąpiona. Jest bardzo łatwa w wykonaniu, ciasta nie trzeba wyrabiać
ręką, wystarczy je miksować. Babka długo zachowuje świeżość, ale można też
zrobić z niej grzanki z ulubionym dżemem lub Nutellą :)
czwartek, 24 marca 2016
wtorek, 22 marca 2016
Galaretka z truskawkami i kremem kokosowym
Prosty
i pyszny deser z owocami i delikatnym, lekkim kremem kokosowym. Mascarpone i
mleko kokosowe muszą być mocno schłodzone. Jeśli chcecie, aby krem był
bardziej sztywny, możecie dodać do niego łyżeczkę żelatyny (wcześniej
rozpuszczonej w małej ilości wody). My go nie usztywniałyśmy, bo do tego deseru
jest to po prostu zbędne :)
sobota, 12 marca 2016
Drożdżowa strucla orzechowa
Smaczne,
mięciutkie ciasto oraz gęste i bogate nadzienie orzechowe. Wszystko zwieńczone
pyszną, cynamonową kruszonką. Polecamy na świąteczny poranek ze szklanką mleka
:) Przepis z blogu Moje Wypieki.