czwartek, 24 marca 2016

Babka wielkanocna brioche

Piękna, mięciutka i aromatyczna babka drożdżowa z rodzynkami w rumie. Co roku gości na naszym świątecznym stole, bo jest po prostu niezastąpiona. Jest bardzo łatwa w wykonaniu, ciasta nie trzeba wyrabiać ręką, wystarczy je miksować. Babka długo zachowuje świeżość, ale można też zrobić z niej grzanki z ulubionym dżemem lub Nutellą :)

wtorek, 22 marca 2016

Galaretka z truskawkami i kremem kokosowym

Prosty i pyszny deser z owocami i delikatnym, lekkim kremem kokosowym. Mascarpone i mleko kokosowe muszą być mocno schłodzone. Jeśli chcecie, aby krem był bardziej sztywny, możecie dodać do niego łyżeczkę żelatyny (wcześniej rozpuszczonej w małej ilości wody). My go nie usztywniałyśmy, bo do tego deseru jest to po prostu zbędne :)



sobota, 12 marca 2016

Drożdżowa strucla orzechowa

Smaczne, mięciutkie ciasto oraz gęste i bogate nadzienie orzechowe. Wszystko zwieńczone pyszną, cynamonową kruszonką. Polecamy na świąteczny poranek ze szklanką mleka :) Przepis z blogu Moje Wypieki.