niedziela, 31 maja 2015

Pstrąg z grilla

Grillowany pstrąg jest niesamowicie delikatny i soczysty. Jego wnętrze wypełniłyśmy plasterkami cytryny, kawałkiem masła oraz gałązką natki pietruszki i bazylii. Z przypraw użyłyśmy tylko soli i pieprzu cytrynowego, który świetnie pasuje do ryb. Pstrąg przyrządzony w ten sposób wyszedł bardzo aromatyczny, ale i zachował swój naturalny smak. Bardzo polecamy w nadchodzącym sezonie grillowym!

wtorek, 26 maja 2015

Tort czekoladowy z bezą

Intensywnie czekoladowy tort zwieńczony czekoladową bezą. Jest dość sycący i nie da się go zjeść zbyt dużo. W sezonie na maliny, czereśnie, wiśnie lub truskawki polecamy wykorzystać świeże owoce zamiast konfitury. Zarówno biszkopt, jak i bezę można przygotować 2 dni wcześniej, a cały tort najlepiej złożyć dzień wcześniej. Chyba nie musimy pisać, że jest bardzo smaczny? ;) Inspiracja: Kwestia Smaku.


czwartek, 14 maja 2015

Pierogi z kapustą kiszoną i ziemniakami

Pyszne pierożki wypełnione farszem z kiszonej kapusty, ziemniaków i grzybów. Najlepiej smakują polane przysmażoną na maśle cebulką i z barszczykiem na grzybowym wywarze. Do farszu można wykorzystać nadmiar ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia.


niedziela, 3 maja 2015

Koreczki caprese

Pyszne koreczki z pomidorków koktajlowych, mozzarelli i listków bazylii. Ładnie prezentują się na stole, a co najważniejsze wszystkim smakują :) Mozzarelle marynujemy w oliwie z oregano i solą, dzięki czemu koreczki są dobrze doprawione. Polecamy też caprese w wersji sałatkowej ;)