Grillowany
pstrąg jest niesamowicie delikatny i soczysty. Jego wnętrze wypełniłyśmy
plasterkami cytryny, kawałkiem masła oraz gałązką natki pietruszki i bazylii. Z
przypraw użyłyśmy tylko soli i pieprzu cytrynowego, który świetnie pasuje do
ryb. Pstrąg przyrządzony w ten sposób wyszedł bardzo aromatyczny, ale i
zachował swój naturalny smak. Bardzo polecamy w nadchodzącym sezonie grillowym!
niedziela, 31 maja 2015
wtorek, 26 maja 2015
Tort czekoladowy z bezą
Intensywnie
czekoladowy tort zwieńczony czekoladową bezą. Jest dość sycący i nie da się go
zjeść zbyt dużo. W sezonie na maliny, czereśnie, wiśnie lub truskawki polecamy
wykorzystać świeże owoce zamiast konfitury. Zarówno biszkopt, jak i bezę można
przygotować 2 dni wcześniej, a cały tort najlepiej złożyć dzień wcześniej. Chyba
nie musimy pisać, że jest bardzo smaczny? ;) Inspiracja: Kwestia Smaku.
czwartek, 14 maja 2015
Pierogi z kapustą kiszoną i ziemniakami
Pyszne
pierożki wypełnione farszem z kiszonej kapusty, ziemniaków i grzybów. Najlepiej
smakują polane przysmażoną na maśle cebulką i z barszczykiem na grzybowym wywarze.
Do farszu można wykorzystać nadmiar ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia.
niedziela, 3 maja 2015
Koreczki caprese
Pyszne
koreczki z pomidorków koktajlowych, mozzarelli i listków bazylii. Ładnie
prezentują się na stole, a co najważniejsze wszystkim smakują :) Mozzarelle
marynujemy w oliwie z oregano i solą, dzięki czemu koreczki są dobrze
doprawione. Polecamy też caprese w wersji sałatkowej ;)