Pyszny,
wysoki jabłecznik na kruchutkim spodzie. Najlepiej smakuje na ciepło z lodami
waniliowymi :) Owoce polecamy pokroić za pomocą robota kuchennego. Krojenie
ręczne zajmuje za dużo czasu, a jabłka pokrojone zbyt grubo nie zmiękną
wystarczająco i szarlotka podczas krojenia będzie się rozjeżdżać. Plasterki
powinny być maksymalnie 1 mm. Zmodyfikowany przepis z Moich Wypieków.
Nie przepadamy za zupami z dyni, ale ta jest wyjątkowo
dobra i bardzo nam smakuje :) Wszystko za sprawą aromatycznej pasty curry,
pomidorów, mleczka kokosowego oraz pieczenia warzyw. Zupa ma kremową
konsystencję, z którą idealnie współgra ciecierzyca. Zamiast niej można jednak upiec
małe, chrupiące grzanki. Do przepisu
warto wykorzystać rosół pozostały z poprzedniego dnia. Spróbujcie też innych zup w jesiennym klimacie i smażonej dyni z czosnkiem i miętą :) Zmodyfikowany przepis z Kwestii Smaku.