Chrupiące tosty z szynką, serem i pomidorem. Idealne na
szybką kolację lub śniadanie :) Dzieci je bardzo lubią, bo dzięki oregano
smakują trochę jak pizza ;) Smacznego!
poniedziałek, 22 lutego 2016
czwartek, 18 lutego 2016
Pierogi z surowym mięsem
Pierogi z surowego mięsa, po ugotowaniu są bardzo
soczyste. Po przekrojeniu wypływa z nich smaczny sok. Mięso użyte do pierogów
musi być wystarczająco tłuste. Pierożki są pyszne również po odsmażeniu. Przy
wyrabianiu ciasta ważne jest, aby wlać tylko tyle wody, ile zabierze mąka oraz
aby ciasto odpoczęło minimum 15 min przed rozwałkowywaniem.
sobota, 13 lutego 2016
Smalec tradycyjny
Nie
ma to jak swojski, domowy smalec. Sklepowy nie może się z nim równać ;) Jeżeli
chcecie wykorzystać smalec do smarowania pieczywa, warto dodać do niego pod
koniec trochę wędzonej słoniny i cebuli. Jeśli jednak będziecie używać go do
smażenia lub pieczenia ciast, wędzoną słoninę i cebulę trzeba pominąć w
przepisie. Polecamy też smalec wiejski!