Tosty

Drukuj

Chrupiące tosty z szynką, serem i pomidorem. Idealne na szybką kolację lub śniadanie :) Dzieci je bardzo lubią, bo dzięki oregano smakują trochę jak pizza ;) Smacznego!


Składniki, 4 tosty:
8 kromek chleba tostowego lub innego miękkiego
łyżeczka masła
4 plasterki sera Hochland lub innego żółtego sera
4 plasterki szynki
4 plasterki pomidora
szczyota soli       
4 szczypty oregano
szczypiorek
łyżka majonezu wymieszana z łyżką ketchupu

1.    4 kromki chleba posmarować delikatnie masłem.
2.    Ułożyć po plasterku sera, szynki i pomidora.
3.    Pomidory lekko posolić.
4.    Każdą kromkę posypać oregano i przykryć drugą.
5.    Rozgrzać patelnię grillową i grillować tosty na małym lub średnim ogniu przez ok. 5 min z każdej strony, aż ser się rozpuści, a grzanki będą ładnie zrumienione.
6.    Otworzyć tosty, posmarować majonezem z ketchupem, posypać szczypiorkiem i zamknąć.

0 komentarze:

Prześlij komentarz