Składniki, 6 porcji:
Kapusta
600 g kapusty
kiszonej
1 łyżeczka kminku
sól lub Vegeta i
Maggi do smaku
szczypta pieprzu
ziołowego
2-3 szczypty świeżo
mielonego czarnego pieprzu do smaku
Zasmażka
1 cebula pokrojona w
kostkę
1 łyżka masła lub smalcu
1 łyżka masła lub smalcu
1 łyżka oleju
rzepakowego
1 łyżka mąki pszennej
1.
Kapustę
posiekać, jeżeli jest zbyt długa.
2.
Przełożyć do
garnka i zalać wodą do jej wysokości.
3.
Wsypać kminek
i gotować przez 30 min.
4.
Doprawić.
5.
Cebulę usmażyć
na maśle i oleju na złoty kolor, wsypać mąkę i ciągle mieszać.
6.
Wlać na
patelnię trochę wody z gotującej się kapusty, energicznie mieszając, żeby nie
zrobiły się grudki.
7.
Wlać zasmażkę
do kapusty i wymieszać.
0 komentarze:
Prześlij komentarz