Sałatka z indykiem, czerwoną fasolką, kukurydzą,
ananasem i rodzynkami dla niespodziewanych gości ;) Jej przygotowanie nie
zajmuje zbyt wiele czasu, a smakuje naprawdę dobrze. Mięso można zarówno
ugotować, jak i usmażyć. Za przepis dziękujemy cioci Marcie :)
500 g piersi z indyka
/ kurczaka
1 puszka czerwonej
fasolki
1 puszka białej
fasolki (niekoniecznie)
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
70 g miękkich
rodzynek
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu
greckiego
sól do smaku
świeżo zmielony
czarny pieprz do smaku
1.
Indyka
ugotować i pokroić w kostkę.*
2.
Wymieszać
wszystkie składniki i doprawić do smaku.
*Mięso można również usmażyć: pokroić w kostkę,
przyprawić pieprzem, solą i zrumienić.
Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!
OdpowiedzUsuńhttp://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html