Sałatka z indykiem, fasolką i ananasem

Drukuj

Sałatka z indykiem, czerwoną fasolką, kukurydzą, ananasem i rodzynkami dla niespodziewanych gości ;) Jej przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a smakuje naprawdę dobrze. Mięso można zarówno ugotować, jak i usmażyć. Za przepis dziękujemy cioci Marcie :)

Składniki, 10 porcji:
500 g piersi z indyka / kurczaka
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka białej fasolki (niekoniecznie)
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
70 g miękkich rodzynek
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu greckiego
sól do smaku
świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

1.    Indyka ugotować i pokroić w kostkę.*
2.    Wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku.

*Mięso można również usmażyć: pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem, solą i zrumienić.



1 komentarze:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń