Pyszne
koreczki z pomidorków koktajlowych, mozzarelli i listków bazylii. Ładnie
prezentują się na stole, a co najważniejsze wszystkim smakują :) Mozzarelle
marynujemy w oliwie z oregano i solą, dzięki czemu koreczki są dobrze
doprawione. Polecamy też caprese w wersji sałatkowej ;)
Składniki, 30 sztuk:
1 op. minimozzarelli (ok. 30 sztuk)
2 szczypty soli morskiej
2 szczypty suszonego oregano
2 łyżki oliwy z oliwek extravergine
1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie)
30 pomidorków koktajlowych
30 listków bazylii
30 wykałaczek
1. Minimozzarelle wymieszać z solą,
oregano, oliwą i opcjonalnie z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstawić
na kilka h do lodówki (niekoniecznie).
2. Na wykałaczki nabijać kolejno
pomidorki, minimozzarelle i listki bazylii.
0 komentarze:
Prześlij komentarz