Koreczki caprese

Drukuj

Pyszne koreczki z pomidorków koktajlowych, mozzarelli i listków bazylii. Ładnie prezentują się na stole, a co najważniejsze wszystkim smakują :) Mozzarelle marynujemy w oliwie z oregano i solą, dzięki czemu koreczki są dobrze doprawione. Polecamy też caprese w wersji sałatkowej ;)



Składniki, 30 sztuk:
1 op. minimozzarelli (ok. 30 sztuk)
2 szczypty soli morskiej
2 szczypty suszonego oregano
2 łyżki oliwy z oliwek extravergine
1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie)
30 pomidorków koktajlowych
30 listków bazylii

30 wykałaczek

1.     Minimozzarelle wymieszać z solą, oregano, oliwą i opcjonalnie z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstawić na kilka h do lodówki (niekoniecznie).
2.     Na wykałaczki nabijać kolejno pomidorki, minimozzarelle i listki bazylii.



0 komentarze:

Prześlij komentarz