Pyszny, intensywny w smaku kompocik. Nie za słodki i nie
za kwaśny: po prostu idealny :) Kompot z wiśni jest jednym z naszych ulubionych,
konkurować może z nim jedynie kompot z truskawek. Przygotowałyśmy dla Was różne etykiety
na przetwory w klimacie naszego nowego logo :) Dziś zapraszamy do pobrania
etykiet na kompot wiśniowy.
Składniki:
500 ml wody
200 g cukru
1 kg wiśni
1.
Wodę zagotować z
cukrem, zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
2.
Wiśnie umyć i
usunąć ogonki.
3.
¾ słoika wypełnić
wiśniami i zalać wodą z cukrem.
4.
Zamknąć słoiki,
wstawić je do dużego garnka wyłożonego ściereczką i zalać do ¾ ich wysokości.
5.
Przykryć pokrywką
i pasteryzować (85° C) przez 20 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz