Niby nic szczególnego, a jednak diametralnie zmienia smak
potraw. To świetny dodatek do domowych hamburgerów, grillowanego mięsa czy
zgrzewanych kanapek. Dzięki niej wszystko smakuje lepiej ;) Cebula jest
mięciutka i rozpływa się w ustach. Spróbujcie!
Składniki, 4 porcje:
2 średnie cebule
4 łyżki oliwy z oliwek
extravergine
szczypta soli morskiej
3 łyżeczki cukru
4-5 łyżek octu winnego
1.
Cebule obrać i
pokroić w krążki.
2.
Rozgrzać
patelnię, wlać oliwę i smażyć cebule na złoty kolor przez ok. 15 min na małym
ogniu, mieszając od czasu do czasu.
3.
Dodać sól, cukier
i mieszać do jego rozpuszczenia.
4.
Podlać octem
winnym i odparować (ok. 2 min).
0 komentarze:
Prześlij komentarz