Cebulka słodko-kwaśna

Drukuj

Niby nic szczególnego, a jednak diametralnie zmienia smak potraw. To świetny dodatek do domowych hamburgerów, grillowanego mięsa czy zgrzewanych kanapek. Dzięki niej wszystko smakuje lepiej ;) Cebula jest mięciutka i rozpływa się w ustach. Spróbujcie!
 
Składniki, 4 porcje:
2 średnie cebule
4 łyżki oliwy z oliwek extravergine
szczypta soli morskiej
3 łyżeczki cukru
4-5 łyżek octu winnego

1.     Cebule obrać i pokroić w krążki.
2.     Rozgrzać patelnię, wlać oliwę i smażyć cebule na złoty kolor przez ok. 15 min na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
3.     Dodać sól, cukier i mieszać do jego rozpuszczenia.
4.     Podlać octem winnym i odparować (ok. 2 min).

0 komentarze:

Prześlij komentarz