Znacie ten sposób na pisanki? Wystarczy trochę świeżych listków, łupin cebuli, gumek recepturek, pończoch i
śliczne pisanki gotowe!
łupiny cebuli (3/4 średniego garnka)
woda
jajka (najlepiej brązowe)
listki (pietruszka, kolendra, koperek, rzeżucha itp.)
pończochy
gumki recepturki
masło
1.
Łupiny cebuli zalać wodą, doprowadzić
do wrzenia i gotować przez 15 min.
2.
Jajka umyć (nie osuszać) i przylepić
listki na skorupkę.
3.
Pończochę pociąć w ok. 8 cm kawałki, owinąć
ciasno jajka, a końce związać gumką.
4.
Jajka całkowicie zanurzyć w garnku z
łupinami i gotować przez 10 min.
5.
Wyjąć, odwinąć z pończoch i odlepić
listki.
6.
Lekko ostudzić i posmarować masłem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz