Pisanki w listki

Drukuj

Znacie ten sposób na pisanki? Wystarczy trochę świeżych listków, łupin cebuli, gumek recepturek, pończoch i śliczne pisanki gotowe!
 
Potrzebne będą:
łupiny cebuli (3/4 średniego garnka)
woda
jajka (najlepiej brązowe)
listki (pietruszka, kolendra, koperek, rzeżucha itp.)
pończochy
gumki recepturki
masło

1.    Łupiny cebuli zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 min.
2.    Jajka umyć (nie osuszać) i przylepić listki na skorupkę.
3.    Pończochę pociąć w ok. 8 cm kawałki, owinąć ciasno jajka, a końce związać gumką.
4.    Jajka całkowicie zanurzyć w garnku z łupinami i gotować przez 10 min.
5.    Wyjąć, odwinąć z pończoch i odlepić listki.
6.    Lekko ostudzić i posmarować masłem.




0 komentarze:

Prześlij komentarz