Idealna surówka do ryb i mięs. Przyjemnie chrupie
pod zębami i ożywia całe danie. Tym razem podałyśmy ją ze smażonym dorszem.
Obiadek był naprawdę smaczny :) Surówka pasuje również do kiełbaski i kaszanki z grilla (należy wtedy pominąć kiszoną kapustę).
Składniki, 4 porcje:
½ młodej kapusty
1 duża marchewka
1 kopiasta łyżka
posiekanego koperku
4 łyżki jogurtu
greckiego / kwaśnej śmietany
1 kopiasta łyżeczka
majonezu
sól do smaku
szczypta cukru
świeżo zmielony
czarny pieprz
1.
Kapustę
poszatkować, a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.
Wymieszać z
koperkiem, jogurtem, majonezem i doprawić do smaku.
0 komentarze:
Prześlij komentarz