Surówka z młodej kapusty i marchewki

Drukuj

Idealna surówka do ryb i mięs. Przyjemnie chrupie pod zębami i ożywia całe danie. Tym razem podałyśmy ją ze smażonym dorszem. Obiadek był naprawdę smaczny :) Surówka pasuje również do kiełbaski i kaszanki z grilla (należy wtedy pominąć kiszoną kapustę). 
 
Składniki, 4 porcje:
½ młodej kapusty
1 duża marchewka
1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
4 łyżki jogurtu greckiego / kwaśnej śmietany
1 kopiasta łyżeczka majonezu
sól do smaku
szczypta cukru
świeżo zmielony czarny pieprz

1.    Kapustę poszatkować, a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.    Wymieszać z koperkiem, jogurtem, majonezem i doprawić do smaku.



0 komentarze:

Prześlij komentarz