Aromatyczne
masełko z czosnkiem, papryczką i natką pietruszki. Najlepiej przygotować je
dzień wcześniej, bo dopiero wtedy odpowiednio przechodzi smakiem papryki. Jest
idealne do grzanek, pieczonych ziemniaków czy mięsa. Z papryczki można usunąć
pestki, żeby masło nie było ostre lub użyć jej łagodnej odmiany. Masło można
też zamrozić.
200 g masła (miękkiego, ale jeszcze chłodnego)
1 papryczka chili pokrojona w cienkie plasterki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
sól do smaku
papier do pieczenia
1.
Wszystkie składniki wymieszać
dokładnie widelcem.
2.
Przełożyć na papier do pieczenia,
zwinąć w rulonik i związać z dwóch stron.
3.
Schłodzić.
0 komentarze:
Prześlij komentarz