Kaszanka z grilla z kiszoną kapustą i cebulą

Drukuj

Uwielbiamy kaszankę z grilla, zwłaszcza z dodatkiem cebulki. Tym razem ugrillowałyśmy ją z kiszoną kapustą, która idealnie do niej pasuje. Jej kwaśny smak wzbogaca całą potrawę. Jeżeli Wasze kaszanki nie są dobrze przyprawione, kapustę możecie oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem. 
 

Składniki, 4 porcje:
4 kaszanki
4 garstki kiszonej kapusty
2 cebule
sól (opcjonalnie)

folia aluminiowa

1.    Cebule pokroić w 0,5 cm krążki.
2.    Na kawałku folii aluminiowej ułożyć garstkę kapusty.
3.    Położyć kaszankę, a na niej po 3 krążki cebuli. Cebulę można lekko posolić.
4.    Złączyć brzegi folii i szczelnie zawinąć.
5.    Grillować na średnim ogniu przez ok. 30 min, aż cebula troszkę zmięknie, a kaszanka pęknie.
6.    Rozwinąć folię i grillować na dużym ogniu przez 5-10 min.




1 komentarze:

  1. Też wczoraj jadłam taką kaszankę tylko bez cebuli do tego był sos czosnkowy rewelacja

    OdpowiedzUsuń