Uwielbiamy
kaszankę z grilla, zwłaszcza z dodatkiem cebulki. Tym razem ugrillowałyśmy ją z
kiszoną kapustą, która idealnie do niej pasuje. Jej kwaśny smak wzbogaca całą
potrawę. Jeżeli Wasze kaszanki nie są dobrze przyprawione, kapustę możecie
oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, 4 porcje:
4 kaszanki
4 garstki kiszonej kapusty
2 cebule
sól (opcjonalnie)
folia aluminiowa
1.
Cebule pokroić w 0,5 cm krążki.
2.
Na kawałku folii aluminiowej ułożyć
garstkę kapusty.
3.
Położyć kaszankę, a na niej po 3
krążki cebuli. Cebulę można lekko posolić.
4.
Złączyć brzegi folii i szczelnie
zawinąć.
5.
Grillować na średnim ogniu przez ok.
30 min, aż cebula troszkę zmięknie, a kaszanka pęknie.
6.
Rozwinąć folię i grillować na dużym
ogniu przez 5-10 min.
Też wczoraj jadłam taką kaszankę tylko bez cebuli do tego był sos czosnkowy rewelacja
OdpowiedzUsuń