Sałatka wielowarstwowa

Drukuj

Sałatka jest szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze bardzo smaczna. Składa się z selera, kukurydzy, porów, ananasa, szynki, jabłek, jajek i żółtego sera. Składniki układa się warstwami w przezroczystej salaterce. Dzięki temu sałatka bardzo ładnie wygląda. Za przepis dziękujemy naszej cioci, Ewie :)
 


Składniki, salaterka 23 cm:
1 słoik selera (odcedzić)
1 puszka kukurydzy (odcedzić)
2 małe pory pokrojone w cienkie plasterki
1 puszka ananasa (odcedzić i pokroić w małą kostkę)
200 g szynki pokrojonej w paseczki
2 jabłka starte na tarce o dużych oczkach
3 jajka na twardo pokrojone w małą kostkę
300 ml majonezu wymieszanego ze 100 ml śmietany 12% / 18%
150 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach

1.    Składniki ułożyć kolejno (od góry) w przezroczystej salaterce.


0 komentarze:

Prześlij komentarz