Grillowane na patelni cukinie
z dodatkiem oregano, czosnku i świeżej mięty idealnie pasują do wędlin, serów
oraz grillowanego mięsa. Są bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu. Spróbujcie
koniecznie!
500 g cukinii
3 łyżki oliwy z oliwek extravergine
sok z ½ cytryny
2 szczypty soli morskiej
2 szczypty oregano
1 ząbek czosnku pokrojony w małą kosteczkę
2 gałązki świeżej mięty
1. Cukinie pokroić wzdłuż w 0,5
cm plastry i grillować do miękkości z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.
2. W miseczce wymieszać widelcem
oliwę z sokiem z cytryny (do uzyskania kremowej konsystencji).
3. Dodać sól, oregano, czosnek i
wymieszać.
4. Cukinie ułożyć na półmisku i polać
przygotowanym sosem.
5. Na każdy plaster cukinii położyć
1-2 listki mięty.
6. Podawać w temperaturze
pokojowej.
0 komentarze:
Prześlij komentarz