Pyszny, prosty i szybki sposób na przygotowanie makaronu,
pod warunkiem, że wcześniej przygotujecie sobie sos na zimę :) Kiedy będziecie
mieć zapracowany dzień, otworzycie tylko słoiczek, wymieszacie sos z makaronem
i obiad gotowy!
Składniki, 4 porcje:
350 g makaronu tortiglioni /
rigatoni / spaghetti
1,5 łyżki soli morskiej
600 ml sosu pomidorowego
parmezan / grana padano
(starty na najmniejszych oczkach)
1.
Nastawić wodę na
makaron (1 l wody na 100 g makaronu) i wsypać sól.
2.
Podgrzać sos
pomidorowy.
3.
Na wrzącą wodę
wrzucić makaron i gotować wg zaleceń na opakowaniu.
4.
Odcedzić i
wymieszać z 2 chochlami sosu.
5.
Makaron wyłożyć
na talerze, polać resztą sosu i posypać parmezanem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz