Tortiglioni z sosem pomidorowym

Drukuj

Pyszny, prosty i szybki sposób na przygotowanie makaronu, pod warunkiem, że wcześniej przygotujecie sobie sos na zimę :) Kiedy będziecie mieć zapracowany dzień, otworzycie tylko słoiczek, wymieszacie sos z makaronem i obiad gotowy!




Składniki, 4 porcje:
350 g makaronu tortiglioni / rigatoni / spaghetti
1,5 łyżki soli morskiej
parmezan / grana padano (starty na najmniejszych oczkach)

1.    Nastawić wodę na makaron (1 l wody na 100 g makaronu) i wsypać sól.
2.    Podgrzać sos pomidorowy.
3.    Na wrzącą wodę wrzucić makaron i gotować wg zaleceń na opakowaniu.
4.    Odcedzić i wymieszać z 2 chochlami sosu.
5.    Makaron wyłożyć na talerze, polać resztą sosu i posypać parmezanem.


 


0 komentarze:

Prześlij komentarz