To prosta i szybka w
przygotowaniu pasta dla miłośników kalafiora. Nie zawiera wyszukanych składników,
jest bardzo dobra, a przede wszystkim zdrowa. Przy okazji polecamy Wam również pyszny
kalafior z czosnkiem!
Składniki, 2 porcje:
2,5 l wody
łyżka soli morskiej
½ małego kalafiora
4 łyżki oliwy z oliwek extravergine
1 średnia cebula
peperoncino (opcjonalnie)
200 g spaghetti
1. Nastawić wodę na kalafior i
wsypać łyżkę soli.
2. Kalafior umyć i podzielić na różyczki.
3. Wrzucić na wrzącą wodę i gotować
przez 15 min.
4. Cebulę pokroić w małą kostkę.
5. W małym garnuszku rozgrzać oliwę
i przysmażyć cebulę na złoty kolor.
6. Ewentualnie doprawić peperoncino
i zdjąć z palnika.
7. Do prawie miękkiego kalafiora
wrzucić spaghetti i gotować wg zaleceń na opakowaniu.
8. Odcedzić makaron z kalafiorem,
zostawiając ok. ½ szklanki wody.
9. Dodać przysmażoną cebulę i
dobrze wymieszać.
0 komentarze:
Prześlij komentarz