Kuleczki z arbuza

Drukuj

Nie ma nic lepszego w upalne dni jak dobrze schłodzony arbuz. Podany w postaci kuleczek świetnie się prezentuje, a dodatkowo skropiony sokiem ze świeżo wyciśniętej limonki, smakuje jeszcze bardziej orzeźwiająco. 


Składniki, 3 porcje:
1 kg arbuza (ważonego ze skórką)
½ małej limonki / cytryny

1.    Arbuza schłodzić przynajmniej 1 dzień w lodówce.
2.    Łyżką do lodów wyżłobić w arbuzie kulki i nałożyć do pucharków.
3.    Kuleczki polać kilkoma łyżkami soku z arbuza, wytworzonego podczas wyżłabiania kuleczek.
4.    Skropić arbuza sokiem z limonki i od razu podawać.


2 komentarze:

  1. Limonka nadaje arbuzowi inny, niepowtarzalny smak. Warto spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. super orzeźwiający i soczysty arbuz, a do tego niskokaloryczny deser idealny na upalne lato :) polecam !

    OdpowiedzUsuń