Nie ma nic lepszego w upalne dni jak dobrze schłodzony
arbuz. Podany w postaci kuleczek świetnie się prezentuje, a dodatkowo skropiony
sokiem ze świeżo wyciśniętej limonki, smakuje jeszcze bardziej orzeźwiająco.
1 kg arbuza (ważonego ze skórką)
½ małej limonki / cytryny
1.
Arbuza schłodzić
przynajmniej 1 dzień w lodówce.
2.
Łyżką do lodów
wyżłobić w arbuzie kulki i nałożyć do pucharków.
3.
Kuleczki polać kilkoma
łyżkami soku z arbuza, wytworzonego podczas wyżłabiania kuleczek.
4.
Skropić arbuza
sokiem z limonki i od razu podawać.
Limonka nadaje arbuzowi inny, niepowtarzalny smak. Warto spróbować.
OdpowiedzUsuńsuper orzeźwiający i soczysty arbuz, a do tego niskokaloryczny deser idealny na upalne lato :) polecam !
OdpowiedzUsuń